SEAT priročniki za popravilo

SEAT vodnik po popravilu in video vodiči

Znamka
Model
Kategorija avtomobilskih delov
SEAT popravilo naredi sam

SEAT navodila za vzdrževanje in popravilo z ilustracijami

SEAT popravilo naredi sam

SEAT Video vodiči

 • Navodila za popravilo SEAT spletu
  Kako zamenjati zračni filter na SEAT IBIZA 3 6L [VODIČ AUTODOC]
 • Popravilo SEAT video
  Kako zamenjati vžigalne svečke na SEAT IBIZA 3 6L [VODIČ AUTODOC]
 • Vodič SEAT
  Kako zamenjati vžigalna tuljava na SEAT IBIZA 3 6L [VODIČ AUTODOC]
 • Vzdrževanje SEAT: brezplačni video priročniki
  Kako zamenjati oljni filter in motorna olja na SEAT IBIZA 3 6L [VODIČ AUTODOC]
Na žalost navodila, ki vas zanimajo, še niso na voljo
Prosimo, navedite model vašega avtomobila in izpolnite obrazec spodaj z navedbo navodilih, ki jih želite prejeti. Obvestili vas bomo prek e-pošte, takoj ko bodo pripravljeni. Če vas zanima več navodil za različne avtomobile, nam prosimo, povejte v komentarjih.
Knjiga vzdrževanj vozila
Izvedite, kaj, kdaj in kako popraviti in kako upravljati stroške avtomobila
Namesti AUTODOC CLUB aplikacijo!
Upravitelj vaših osebnih stroškov avtomobila, nasveti za vzdrževanje, opomniki o prihodnjih terminih in servisnih intervalih, DIY navodila za popravilo - vse to na vašem telefonu.
Google Play AUTODOC CLUB aplikacijo
App Store AUTODOC CLUB aplikacijo
SEAT vodnik: QR kodo AUTODOC CLUB aplikacijo
Skeniraj

Za prenos aplikacije:

 • - skenirajte QR kodo
 • - prenesite iz App Store
 • - prenesite iz Google Play
Spletni SEAT priročniki za popravilo avtomobilov
SEAT nasveti in triki
Poglejte več
 • SEAT priročniki za popravilo in servisiranje
  Kako odstraniti manjše praske na avtomobilu | AUTODOC
 • SEAT priročniki za popravilo in servisiranje
  Čistilne pene VS spreji za čiščenje klimatskih naprav: kaj je boljše? | AUTODOC
 • SEAT priročniki za popravilo in servisiranje
  Kako odstraniti zaobljeni vijak brez varjenja | AUTODOC nasveti
 • SEAT priročniki za popravilo in servisiranje
  Kako očistiti zelo umazano notranjost avtomobila | AUTODOC

Kako sam popraviti SEAT: pogoste okvare

Enostavno vzdrževanje je ena glavnih prednosti SEAT avtomobilov. Njihovi rezervni deli so razmeroma poceni in se jih lahko kupi v vsaki trgovini za avtomobile. Poleg tega lahko sami popravite mnoge okvare, kar omogoča prihranek denarja za servisne storitve delavnic. Celo novinec bo lahko opravil vzdrževalna dela s pomočjo AUTODOC Club video vodičev s koraki za SEAT popravilo.

Motor

Lastniki SEAT Cordoba z MPI 12V motorjem z 1.2 litrsko prostornino se pogosto pritožujejo nad kovinskim trkanjem v predelu motorja, še posebej po hladnem vžigu motorja. Včasih motorja sploh ni mogoče vžgati. Vzrok leži v okvari napenjalca verige in nepopolni zasnovi njegovega vodila. Da bi odpravili okvaro, morate namestiti nov napenjalec in daljše vodilo. Slikovni vodič za SEAT popravilo v PDF formatu vam bo pri tem pomagal.

V SEAT Leon 1M, Arosa 6H, Ibiza 6K, Alhambra 7V, 7M modelih se turbopolnilnik dokaj hitro pokvari. To spremlja izguba moči motorja, trzanje pri delovanju, prekomerni izpust dima in nizka dinamična zmogljivost. Obstaja veliko vzrokov za nepravilno delovanje komponente.nekater lahko odpravite sami doma. Na primer lahko pregledate in očistite ali zamenjate po potrebi, zračni filter, MAF senzor, sesalno cev turbopolnilnika; preverite tesnost dovodne cevi za gorivo in odpravite uhajanje. Naša priporočila in video vodiči vam bodo pomagali, da ta dela opravite brez napak.

Sklopka

Sklopka SEAT Alhambra 7V lahko zdrsne. Težava je ponavadi posledica izgube tesnosti v valju za sprostitev sklopke. Da bi odpravili napako, jo morate zamenjati skupaj z ležajem in sestvom sklopke. Sledite korakom v vodiču za SEAT popravilo in vzdrževanje in zamenjavo boste lahko opravili sami brez pomoči strokovnjakov.

Karoserija

V modelih SEAT Ibiza in SEAT Cordoba se lahko na območju sprednjih vrat sliši hrup. Za odpravljanje te težave potrebujete tesnejše prileganje ohišij stranskih ogledal na avtomobilsko karoserijo. Včasih je dovolj že povečanje odprtine v plošči vrat s pomočjo koničaste pile. Upoštevajte, da je potrebno to območje obdelati z antikorozijsko spojino. Več informacij o tem, kako odstraniti napake na avtomobilski karoseriji najdete v našem priročniku za DIY SEAT popravilo in servis, ki ga lahko prenesete popolnoma brezplačno.

AUTODOC CLUB katalog navodil