Kaj je SI-Pogon? Opis in načelo delovanja

Kaj je SI-Pogon? Opis in načelo delovanja

SI-Pogon je inteligentni sistem nadzora motorja in menjalnika, ki je nameščen na Subaru avtomobilih. Omogoča zmogljivost pomembnih avtomobilskih enot, da se prilagodijo na cestne pogoje in posameznikove načine vožnje. Pomaga tudi prihraniti gorivo in poveča udobje in varnost vožnje.

Kako deluje SI-pogon

Sistem prilagodi zmogljivost motorja, menjalnika, pogona in drugih sistemov glede na izbran način vožnje. Obstajajo trije načini:

  • Intelligent (I): Ta način je usmerjen k učinkoviti porabi goriva in okoljski prijaznosti vozila. Optimizira hitrost in kot odpiranja dušilne lopute za najbolj možno gladko pospeševanje. Primeren je za kratke vsakodnevne mestne izlete. Ta način izboljša rokovanje na drsnih površinah.
  • Sport (S): Ta način omogoča optimalno kombinacijo dinamike, rokovanja, udobja in učinkovite porabe goriva. V tem načinu se poveča hitrost odpiranja dušilne lopute in posledično avtomobil hitreje pospešuje. Rokovanje postane ostrejše.
  • Sport Sharp (S#): Ta način omogoča nenadno reagiranje vozila na akcije voznika, kar se doseže s hitrim odpiranjem dušilne lopute in obdržanju nižjih prestav. V različici opremljeni s CVT lahko voznik tudi ročno prestavlja.

Vrtljivi gumb, ki je nameščen na osrednji konzoli, se uporabi za preklop med načini. Podatki o izbranih nastavitvah so prikazani na ekranu armaturne plošče.

Subaru modeli opremljeni s SI-pogonom

    Vaš profil je vaš osebni pomočnik

    Lahko sledi stroškom avta, ohrani vpise avta in urnik menjave ter shrani priljubljene materiale, opombe in dokumente.