Kako shranim letne in zimske pnevmatike?

Kako shranim letne in zimske pnevmatike?

Nasvet 1. Poiščite primerno mesto

Pnevmatike je potrebno shraniti v suhem, čistem in dobro zračnem prostoru. Temperatura naj bo med 10°C in 25°C. Prepričajte se, da pnevmatike niso izpostavljene sončni svetlobi, ultravijolično sevanje uniči gumo. Vlažnost zraka naj bo 50-60%. Če je večja, redno zračite prostor.

Nasvet 2. Označite pnevmatike, da jih boste lahko pravilno ponovno namestili

Po odstranitvi pnevmatik jih označite, da boste označili smer vrtenja kolesa in lokacijo na vozilu. To bo precej poenostavilo njihovo ponovno montažo.

Nasvet 3. Očistite pnevmatike, preden jih shranite

Odstranite kamenčke iz profila, operite in posušite pnevmatike in jih obdelajte s posebno spojino za zaščito gume pred sušenjem. Pozorno sledite navodilom izdelkov za nego avtomobila. Ne uporabljajte neustreznih spojin – to bo vodilo v prezgodnjo obrabo pnevmatik.

Nasvet 4. Pravilno pozicionirajte pnevmatike

Če boste pnevmatike shranili, ne da bi jih odstranili iz platišč, potem jih postavite vodoravno. Pnevmatike lahko zložite eno na drugo. Za prihranek prostora lahko vsako pnevmatiko obesite posebej. Če shranjujete pnevmatike brez platišč, jih ne postavljajte vodoravno ali obešajte, saj lahko to vodi v poslabšan oprijem in pospešeno obrabo profila. Shranite pnevmatike v navpičnem položaju. Bolje je da uporabite polkrožno konkavno površino za podporo, da preprečite deformacijo delov. Nekoliko obrnite pnevmatike vsaj enkrat mesečno.

Nasvet 5. Uporabite posebne vreče za shranjevanje

Vreče vam bodo pomagale zaščititi pnevmatike pred umazanijo, vlago in poškodbami. Uporabite le vreče, ki so izdelane posebej za ta namen, saj se lahko v notranjosti nabira kondenz v navadnih plastičnih vrečah ali vrečah za smeti, kar bi vodilo v poškodbo pnevmatike. Kupite vreče za shranjevanje.

Nasvet 6. Zaščitite pnevmatike pred zmrzaljo

Če pnevmatik pozimi ne morete shraniti v ogrevan prostor, jih obdelajte s posebnim zaščitnim sredstvom. To bo preprečilo, da bi razpokale zaradi nizkih temperatur.

Nasvet 7. Uporabite profesionalno storitev shranjevanja

Če nimate ustreznega prostora za shranjevanje vaših pnevmatik, lahko uporabite storitev shranjevanja. Pred tem natančno preberite pogodbo, navesti mora temperaturo, vlažnost in druge pogoje shranjevanja.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *