Pomembno!
Ta postopek zamenjave je mogoče uporabiti za:
RENAULT Scénic I (JA0/1_, FA0_) 1.4 16V (JA0D, JA1H, Ja0W, JA10), RENAULT Scénic I (JA0/1_, FA0_) 2.0 16V (JA1D, JA17), RENAULT Scénic I (JA0/1_, FA0_) 1.9 dTi (JA0N), RENAULT Scénic I (JA0/1_, FA0_) 2.0 16V (JA1B, JA1D, JA0C), RENAULT Scénic I (JA0/1_, FA0_) 1.9 dCi (JA05, JA1F), RENAULT Scénic I (JA0/1_, FA0_) 1.9 dTi (JA1U), RENAULT Scénic I (JA0/1_, FA0_) 1.8 16V (JA12, JA1R, JA1M, JA1A), RENAULT Scénic I (JA0/1_, FA0_) 1.6, RENAULT Scénic I (JA0/1_, FA0_) 1.9 D (JA0J, FA0J), RENAULT Scénic I (JA0/1_, FA0_) 1.6 BiFuel, RENAULT Scénic I (JA0/1_, FA0_) 1.6 BiFuel (JA04), RENAULT Scénic I (JA0/1_, FA0_) 1.6 (JA00, JA16, JA15, JA19, JA1V, JA2B, JA2C, JA0B,... Poglejte več

Koraki se lahko nekoliko razlikujejo glede na zasnovo avtomobila.

Ta video prikazuje postopek menjave podobnega avtodela na drugem vozilu

Vsi deli, ki jih morate zamenjati – Amortizer Pokrova Prtljažnika za Scénic I (JA0/1_, FA0_) in druge RENAULT modele
Alternativni izdelki:
Kako zamenjati Plinska vzmet, Prostor za prtljago / prtljaznik na Renault Scenic 1 1.9 dCi – navodila po korakih za enostavno popravilo avtomobila Plinska vzmet, Prostor za prtljago / prtljaznik
Orodje
Menjava: amortizerjev prtljažnika – RENAULT SCÉNIC I (JA0/1_). Seznam orodja, ki ga boste potrebovali:
Sprej WD-40
Ploščati Izvijač
Hidravlično dvigalo za menjalnik
Menjava: amortizerjev prtljažnika – RENAULT SCÉNIC I (JA0/1_). AUTODOC strokovnjaki priporočajo:
  • Levo in desno plinsko vzmet vrat prtljažnika je potrebno zamenjati istočasno.
  • Postopek menjave je enak za desno in levo plinsko vzmet vrat prtljažnika.
  • Prosimo, upoštevajte: vsa dela na avtu – RENAULT SCÉNIC I (JA0/1_) – morajo biti izvedena, ko je motor izklopljen.
Zamenjavo opravite v naslednjem vrstem redu:
  1. Korak 1
    Odprite pokrov motorja.
    Korak 2
    Kako zamenjati Amortizer Pokrova Prtljažnika na RENAULT SCÉNIC - brezplačni PDF in video priročniki
    Podprite vrata prtljažnika. Uporabite dvigalko s hidravličnim prenosom.
  2. Korak 3
    Kako zamenjati RENAULT SCÉNIC Amortizer Pokrova Prtljažnika - priročniki s koraki in video vodniki
    Sprostite obroč, ki povezuje plinsko vzmet z vrati prtljažnika. Uporabite ploščat izvijač.
    Menjava: amortizerjev prtljažnika – RENAULT SCÉNIC I (JA0/1_). Nasvet:
    V izogib poškodbam, se prepričajte, da držite vrata prtljažnika pri odstranjevanju plinskih vzmeti.
  3. Korak 4
    RENAULT SCÉNIC Amortizer Pokrova Prtljažnika zamenjava: brezplačni priročnik delavnice
    Sprostite obroč, ki povezuje plinsko vzmet s karoserijo avtomobila. Uporabite ploščat izvijač.
    AUTODOC priporoča:
    V izogib poškodbam, se prepričajte, da držite vrata prtljažnika pri odstranjevanju plinskih vzmeti.
  4. Korak 5
    Zamenjajte Amortizer Pokrova Prtljažnika na RENAULT SCÉNIC sami
    Sprostite obroč, ki povezuje plinsko vzmet s karoserijo avtomobila. Uporabite ploščat izvijač.
    Menjava: amortizerjev prtljažnika – RENAULT SCÉNIC I (JA0/1_). AUTODOC priporoča:
  5. Korak 6
    Kako odstraniti RENAULT SCÉNIC Amortizer Pokrova Prtljažnika - spletna, enostavna za sledenje, navodila
    Sprostite obroč, ki povezuje plinsko vzmet z vrati prtljažnika. Uporabite ploščat izvijač.
    AUTODOC priporoča:
  6. Korak 7
    Kako zamenjati Amortizer Pokrova Prtljažnika na RENAULT SCÉNIC - prenesite PDF priročnike in video navodila
    Odstranite plinsko vzmet vrat prtljažnika.
  7. Korak 8
    Kako težko to naredite sami: Amortizer Pokrova Prtljažnika zamenjava na Renault Scenic 1 2.0 16V RX4 2000 - prenesite slikovni vodnik
    Očistite sedež za namestite plinske vzmeti prtljažnika. Uporabite sprej WD-40.
Je bil ta priročnik v pomoč?
Prosimo, ocenite ta priročnik na lestvici od 1 do 5. Če imate kakšno vprašanje, nas vprašajte.
Glasovi uporabnikov - 0
Potrebujete nove pnevmatike?

Ugotovite, katere velikosti pnevmatik in platišč so združljive z modelom RENAULT Scénic I (JA0/1, FA0)

Odklenite funkcijo pomočnika za vzdrževanje avtomobila!

Spremljajte stroške, upravljajte zapisnike, načrtujte zamenjave in še več.

RENAULT Scénic I (JA0/1_, FA0_) Amortizer Pokrova Prtljažnika zamenjava naredi sam - spletni vodič
Nasveti in triki za RENAULT Scénic I (JA0/1_, FA0_)
Poglejte več
  • Kako zamenjati Amortizer zadnjih vrat RENAULT Scénic I (JA0/1_, FA0_) 1.9 dCi RX4 - triki za menjavo
    Samostojno popravilo zaganjalnika | AUTODOC nasveti
  • Zamenjavo Amortizer zadnjih vrat Renault Scenic 1 1.9 dCi - nasveti za menjavo
    „Naredi sam" zvočna izolacija avta | AUTODOC nasveti
  • Triki za vzdrževanje - RENAULT Scénic I (JA0/1_, FA0_) 1.6 (JA00, JA16, JA15, JA19, JA1V, JA2B, JA2C, JA0B,... Amortizer zadnjih vrat priročnik za zamenjavo
    Kaj storiti, če grelec avtomobila ne deluje | AUTODOC nasveti
  • Zamenjati Amortizer zadnjih vrat na Renault Scenic 1 - brezplačni video nasveti
    5 največjih napak pri nakupu avtodelov
Autodoc CLUB App icon
Čas za zamenjavo delov? Prejmite še boljše ponudbe v naši aplikaciji za nakupovanje.
RENAULT Scénic I (JA0/1_, FA0_) Amortizer Pokrova Prtljažnika zamenjajte sami - skeniraj QR kodo in prenesite AUTODOC CLUB aplikacijo
SKENIRAJTE KODO QR