gretje kabine ne deluje pravilno VW T-Roc (A11) (11.2017 - ...)
@Tracey O´Connor09.12.2025 13:24@user_4152965AUTODOC strokovnjakNajverjetneje je zamašeno jedro grelnika.
- To je mehanska težava, zato računalnik ne bo zaznal nobenih napak (elektronika deluje pravilno).
Preverite:
- Naj se mehanik dotakne obeh cevi grelnika pod pokrovom motorja, ko je avto ogret. Če je dovod vroč, izhod pa hladen/topel, ni kroženja.
Rešitev:
- Zamenjajte jedro grelnika (izpiranje pomaga na kratko).
- Popolnoma sperite hladilni sistem (izperite morebitne usedline).
- Zamenjajte antifriz.- VW T-ROC (A11) 1.5 TSI@user_415296509.12.2025 13:43@Tracey O´ConnorČlanHvala za odgovor. Pred dnevi sem poskusil tudi to ( na otip so obe cevi enako tople).
Čudi me to, da v nekem trenutku neha pihati toplo samo na sredinske konzole. Na Prednjo šipo in v noge piha toplo v sredini mrzlo. Včasih je celo razlika med levim zračnikom in sredinskim.
Bi lahko bilo zamašeno jedro težava za takšno delovanje?
lp
@Tracey O´Connor09.12.2025 13:53@user_4152965AUTODOC strokovnjakPreveriti morate lopute, morda niso tesno zaprte, zato pušča hladen zrak in temperatura dovajanega zraka ni enakomerna.
- VW T-ROC (A11) 1.5 TSI@user_415296509.12.2025 13:54ČlanHvala.

Pri ogretem motorju mi na sredinskih zračnikih piha mrzlo. Največkrat se to zgodi po cca 10 minutah vožnje.
Včasih tudi na ostalih odprtinah začne pihati mrzlo. Če pojačam gretje nad 27″C gretje deluje, drugače piha mrzlo. Nenormalno delovanje. Na servisu priklopili na računalnik in ne vidijo nobene napake. Težave se pojavijo med vožnjo. Hvala za odgovore in po možnosti kontakt od kakšnega mojstra da reši težavo.