AUTODOC FORUM / Avtomobilske razprave po znamki / MERCEDES-BENZ / Delovanje start-stop in zamenjava akumolatorja

Nazaj na teme

Delovanje start-stop in zamenjava akumolatorja
MERCEDES-BENZ Razred C Saloon (W204)

  • MERCEDES-BENZ C-CLASS (W204) C 180 CDI (204.000)
    @user_1261465 Nov 26, 2022
    Član
    Imam Merceders C W204 180 CDI letnik 2013. V zadnjem času se mi je začelo pojavljati da se mi lučka za start -stop indikator oranžne barve ne preklopi na zeleno ECO tudi na daljše relacije. Zgodilo se je že dvakrat da ko je bil indikator zelen in sem pri semaforju dal menjalnik v nulo in pritisnil na zavoro je motor ugasnil. Ob speljevanju ko sem stisnil sklopko se je motor čudno zagnal in in so se odklenila in zaklenila vrata, prav tako avto ni pospešil kot bi moral ob dodajanju plina. Drugič pa ko je pri semaforju avto ugasnil zaradi start stopa in ko sem stisnil sklopko da bi se motor zagnal je avto ugasnil. Ko sem vtel kotakt in avto ponovno zagnal je bil vžig normalen vendar je gorela oranžna luč EKO.
    Pomislil sem da je morda slab akumolator kar je eden od pogojev  za normalno delovanje start stop, ker se bolj malo vozim in na kratke relacije.
    Zanima me ali lahko ustrezen akumolator zamenjam sam, ali so kakšne posledice ob odklopu starega in ali so potrebne ponovne nastavitve ob montaži novega.
    Odgovorite

    Začetek

    26.11.22

    Zadnji odgovor

    26.11.22

    Odgovori

    0

    Ogledi

    317

Le registrirani uporabniki lahko odgovorijo na teme in objave

Namesti AUTODOC CLUB aplikacijo!

Upravitelj vaših osebnih stroškov avtomobila, nasveti za vzdrževanje, opomniki o prihodnjih terminih in servisnih intervalih, DIY navodila za popravilo - vse to na vašem telefonu.

Autodoc CLUB app qr-code
Skeniraj

Za prenos aplikacije:

Autodoc CLUB App icon